WFilter functioneaza sub Windows si poate fi instalat pe orice calculator din retea. Pentru a putea monitoriza si analiza traficul din retea, softwareul trebuie instalat astfel incat sa poata vedea tot traficul din si inspre reteaua de Internet. Se recomanda utilizarea unui switch/rooter cu port mirroring.

O topologie de retea care include un switch sau rooter cu un port mirror pentru monitorizarea retelei va arata astfel:

 

WFilter poate sa functioneze si impreuna cu Microsoft ISA Server. Softwareul se poate instala direct pe serverul proxy sau poate fi instalat pe alt calculator care este conectat la portul de monitorizare (port mirror) al switchului(*).

Mod de functionare

Monitorizarea unei retele wireless

Comunicarea wireless aduce schimbari fundamentale in reteua de date si telecomunicatii. In prezent, din ce in ce mai multe firme si utilizatori casnici realizeaza retele wireless. In multe situatii retelele cu fir si cele wireless coexista. In continuare va oferim doua solutii pentru monitorizarea activitatilor in Internet in retele wireles.

1. Monitorizarea cu un switch configurabil:

O retea tipica poate contine o parte fizica si una wireless:

cum functioneaza

Pentru ca port mirroring nu permite monitorizarea traficului intr-o retea wireless, trebuie sa realizati port mirroring pentru partea wireless a retelei. In acest exemplu, se adauga un switch configurabil TL-SL2210WEB intre router si punctul de acces wireless pentru a vizualiza traficul in punctul de acces.

“Portul 1” al switch-ului este conectat la router, “portul 2” este contectat la calculatorul pe care a fost instalat WFilter si “portul 3” este conectat la punctul de acces wireless.

Prin setarea “Portului 1” ca port monitorizat (mirrored) si a “Portului 2” ca port de monitorizare (mirroring) veti putea monitoriza tot traficul desfasurat in reteaua de Internet.

In final puteti monitoriza toate calculatoarele atat in reteaua fizica cat si in cea wireless.

2. Lansarea WFilter si monitorizarea traficului in Internet cu un server proxy

Daca nu aveti disponibil un switch configurabil, puteti realiza de asemenea monitorizarea printr-un server proxy local.

Nu toate switchurile au "port mirroring".

Un switch cu Port mirroring este utilizat pentru a trimite o copie a tuturor pachetelor care se vad la un port al switch-ului (sau in intreaga retea) catre un alt port unde exista o conexiune pentru monitorizarea retelei. Port mirroring este frecvent utilizata in aplicatiile care necesita monitorizarea traficului, de exemplu detectarea intrusilor in sistem. Termenul se intalneste si sub alte denumiri: Switched Port Analyzer (SPAN) la Cisco sau Roving Analysis Port (RAP) la switchuri 3Com.

Switchuri cu port mirroring la: TP-Link (TL-SL2210WEB, TL-SL3452, TL-SL2218WEB, TL-SL2428WEB), Repotec (RP-G0802LB, RP-G2404I), Planet(FGSW-2402VS, FGSW-2620VSF), D-Link (DES-1228P), Zyxel (ES-2024A),Allied Telesis (AT-8000S/24).

Prin setarea unui server proxy si instalarea WFilter in serverul proxy, veti putea monitoriza toate calculatoarele care utilizeaza acest server proxy pentru a accesa Internetul.

functionare program

Observatie:WFilter poate monitoriza activitatea de pe calculatoarele din retea indiferent de sistemul de operare care ruleaza pe ele. Doar pe calculatorul pe care este instalat WFilter trebuie sa fie instalat sistemul de operare WINDOWS.

Vezi tutoriale

Imagine   Descoperiti cum functioneaza programul de monitorizare a activitatii pe internet cu WFilter prin cele mai vizionate tutoriale.

Vezi tutoriale!

Despre noi

Logo Suntem prezenti pe piata securitatii informatice din anul 1994. Distribuim in Romania solutii de securitate dezvoltate de producatori care sunt lideri de piata. 

Contacteaza-ne pentru mai multe informatii.

Urmariti-ne si pe:

facebook
twitter
googleplus
blogger
Go to top