Internetul reprezinta un beneficiu pentru o afacere atunci cand este utilizat corespunzator. De multe ori angajatii abuza de Internetul din cadrul companiei si se expun la riscuri de securitate importante:

  • Descarcarea fisierelor de pe Internet si site-urile infectate sunt daunatoare pentru reteaua dumneavoastra.
  • Mesageria online si site-urile de retele sociale reduc productivitatea angajatilor.
  • Programele P2P si aplicatiile IPTV pot consuma cu usurinta cea mai mare parte din latimea de banda.
  • Partajarea filmelor si muzicii fara drepturi de autor este ilegala in aproape toate jurisdictiile.

Prin urmare, este necesar pentru administratorii de afaceri sa monitorizeze utilizarea Internetului de catre angajati si sa restrictioneze utilizarea Internetului in retelele companiei.

Gasiti mai jos o lista cu aspecte importante despre monitorizarea si filtrarea activitatii pe Internet in retelele companiei.

 

1. Metineti o evidenta a activitatilor pe Internet

Pentru a urmari si monitoriza utilizarea Internetului, puteti seta un port mirroring in switch-ul dumneavoastra. Conectati la Internet aplicatia software pentru monitorizare (WFilter) prin acest port mirroring pentru a arhiva toate activitatile pe Internet.

2. Restrictionati accesul la site-urile web

In timpul programului de lucru permiteti accesul numai la site-urile care sunt legate de locul de munca.
Site-urile cu continut violent sau pentru adulti pot fi intotdeauna blocate.
Site-urile pentru descarcare pot fi blocate pentru a proteja latimea de banda daca aveti probleme cu incetinirea vitezei de acces la Internet.

Pentru acele companii care sunt foarte stricte cu cautarea pe Internet, se poate implementa o lista cu site-uri prin care puteti stabili care pagini web pot fi vizitate.

3. Blocati protocoalele care consuma latimea de banda

Pentru a mentine eficienta utilizarii Internetului, blocati protocoalele consumatoare de latime de banda ca de exemplu descarcarea P2P, streaming online.

Go to top