Internetul poate fi un beneficiu pentru afacere atunci cand este utilizat corespunzator. Totusi de multe ori este utilizat in mod abuziv de angajati si pot aparea riscuri semnificante de securitate. In Internetul actual programele P2P si aplicatiile ITV pot utiliza cu usurinta cea mai mare parte a latimii de banda. Prin urmare, monitorizarea activitatii pe Internet si monitorizarea utilizarii latimii de banda sunt importate pentru pastrarea unei afaceri eficiente. Mai jos gasiti cateva aspecte despre monitorizarea utilizarii accesului la Internet din reteaua companiei dvs.

Despre monitorizarea utilizarii Internetului

Nu puteti monitoriza utilizarea Internetului de pe alte calculatoare din retea in lipsa unui acces la traficul din retea. Exista doua modalitati de a vedea traficul in Internet de pe alte calculatoare:

1. Configurati un port span (port mirroring) in switch-ul dvs.
2. Monitorizati calea de acces sau proxy-ul.

Daca aveti deja un calculator setat ca si cale de acces sau server proxy, trebuie sa instalati in server software-ul de monitorizare a accesului la Internet (WFilter) pentru a putea realiza monitorizarea. De vreme ce multe dintre retele utilizeaza un router ca si cale de acces, utilizarea unui switch cu port mirroring reprezinta o alegere buna. “Port mirroring-ul” va permite sa setati un port din switch care sa primeasca pachete de date de la alte porturi. Setarea unui port cu mirror nu modifica topologia retelei dvs si nu va afecta viteza din retea. Un hub “broadcasted” va poate ajuta la monitorizare. Totusi hub-urile “broadcasted” pot functiona in modul 10M bit si nu sunt atat de stabile. Prin urmare va recomandam sa nu utilizati un hub “broadcasted” pentru monitorizare.

Despre monitorizarea conexiunii la Internet

Odata ce ati setat portul span, puteti monitoriza cu usurinta conexiunile la Internet utilizand software-ul de monitorizare a accesului la Internet (WFilter).

Luam WFilter Enterprinse ca si exemplu.

Monitorizarea conexiunilor la Internet de pe toate calculatoarele

Utilizati optiunea “Active Connections” a lui WFilter si veti avea o imagine clara a tuturor conexiunilor din reteaua dvs.

Monitorizarea tuturor conexiunilor la Internet in reteaua firmei

Monitorizarea conexiunilor unui singur calculator

Daca doriti puteti intrerupe conexiunile la Internet de pe un anumit calculator.

Monitorizarea conexiunilor unui calculator din retea

Despre monitorizarea activitatii pe Internet

In sectiunea “Online Computers” dati click pe numarul de sub fiecare titlu pentru a vedea inregistrarile. Poza istoricul browsing-ului:

Istoricul browsingului

Go to top