Unele switch-uri nu permit traficului sa iasa dintr-un port mirroring. In acest caz, WFilter are nevoie de un adaptor de blocare separat pentru a trimite pachetele blocate. Daca monitorizati si filtrati traficul a mai mult de 100 de calculatoare, va recomandam sa utilizati un adaptor pentru blocare si unul diferit pentru monitorizare.

Cand cele doua carduri de retea sunt instalate, vom dori ca sistemul Windows sa utilizeze adaptorul de blocare pentru a accesa reteaua. Cu toate acestea, uneori sistemul de operare Windows, poate accesa adaptorul de monitorizare, dar sa esueze in a se conecta la retea. Aceasta problema poate fi rezolvata din setarile "Automatic Metric" din Windows.

O valoare metrica este atasata unei rute IP pentru o anumita interfata de retea, care identifica costul asociat cu utilizarea acelei rute. Caracteristica Automatic Metric este configurata independent pentru fiecare interfata a retelei. Aceasta caracteristica este utila in cazul in care aveti mai mult de o interfata a retelei cu aceeasi viteza, de exemplu, cand fiecarei interfete a retelei i-a fost desemnata un gateway implicit. In acest caz se poate configura manual valoarea metrica a unei interfete a retelei si activa functia Automatic Metric pentru a configura valoarea celeilalte interfete. Aceasta configurare va poate permite sa controlati interfata retelei care este utilizata cu precadere in traficul IP.

In cazul nostru, valoarea "Automatic Metric" a adaptorului de blocare va fi mai mica decat cea a adaptorului de monitorizare. Astfel setand "Automatic Metric" al adaptorului de blocare la valoarea de 1 si a adaptorului de monitorizare la 2, sistemul de operare Windows va utiliza adaptorul de blocare sa acceseze reteaua.

Setati network connections si properties

Setati Internet protocol si properties

Definiti setarile avansate

Setati automatic metric

Go to top