TOR este o aplicatie software care permite vizitarea anonima a site-urilor web. Sistemul este compus dintr-un client software si o retea de servere care pot masca informatiile de identificare ale utilizatorului calculatorului. Utilizarea TOR face ca vizitarea site-urilor web, mesajele postate online, mesajele instant, alte forme de comunicare sa fie urmarite mult mai greu. Software-ul a fost creat pentru a proteja libertatea de exprimare, intimitatea, confidentialitatea mesajelor, prevenind monitorizarea informatiilor. Software-ul este open-source si gratuit.

Deoarece angajatii pot utiliza TOR pentru a evita filtrele de Internet, este recomandata blocarea software-ului pe calculatoarele firmei. In continuare puteti urmari cum sa blocati TOR cu ajutorul software-ului de monitorizare a angajatilor WFilter.

1. Deoarece TOR utilizeaza protocoale HTTP/ TLS pentru a cripta traficul, trebuie sa filtrati site-urile HTTPS pentru a bloca TOR.

Acest lucru poate fi facut cu ajutorul "HTTPS black/white list". In "Control settings", in cadrul "Black/ white list", creati o noua lista de blocare a site-urilor HTTPS.

Creati o noua lista de filtrare a siteurilor in WFilter

2. In cadrul "white list" completati lista cu site-urile catre care doriti sa permiteti accesul, iar in cadrul "black list" cu site-urile catre care doriti sa blocati accesul.

Completati white/black list

3. Activati protocolul creat de blocare a site-urilor HTTPS

Activati protocolul de blocare a siteurilor HTTPS

4. Aplicati noua politica de monitorizare calculatoarelor din retea pe care doriti sa blocati TOR

Aplicati politica de blocare a TOR cu WFilter

5. In urma acestor setari, la accesarea unui site prin intermediul TOR se va afisa un mesaj de eroare

TOR este blocat de programul de monitorizare

TOR nu poate fi activat datorita programului de monitorizare 

Lista cu calculatoarele monitorizate

Go to top