Chiar daca reteaua calculatoarelor este supravegheata de un produs de filtrare a continutului, utilizatorii experimentati pot depasi majoritatea filtrelor utilizand proxy.

Exista trei tipuri de proxy:
1) Servere proxy
Serverele proxy ofera servicii proxy pentru aplicatii pentru a usura accesul la Internet prin intermediul protocoalelor proxy, inclusiv HTTP, FTP., SSL si proxy SOCKS.
2) Website proxy
Un site proxy este o pagina web care permite vizitarea site-urilor preferate - chiar daca in mod normal, accesul la acele site-uri ar fi blocat.
3) VPN tunnel service
Sunt serviciile online VPN; de exemplu: tor.

In continuare urmariti felul in care puteti bloca servere si pagini web proxy, utilizand softwareul pentru monitorizarea angajatilor WFilter de la IMFirewall.

1) Blocati servere proxy

Serverele proxy pot fi blocate prin inchiderea protocoalelor proxy ca HTTP, SOCKS.
In software-ul de monitorizare WFilter, in meniul Blocking Levels din cadul Control Settings, alegeti fila Others si bifati ce porturi proxy doriti sa blocati.

Blocati serverele proxy

2) Blocati website-uri proxy
Pentru aceasta operatiune exista trei abordari.

a) Utilizati Black List pentru a bloca siteuri proxy

In cadrul Black/ White List Settings creati o lista neagra cu site-uri proxy pe care doriti sa le blocati.

Blocati siteuri proxy

Deoarece o lista de siteuri proxy, oricat de bine construita ar fi, nu poate fi exhaustiva, va recomandam sa activati "URL keyword filtering" (filtrarea URL dupa cuvinte cheie) si "Web access rules" (reguli de accesare a Internetului) pentru a inchide accesul la site-uri proxy utilizand baza de date cu URL si a cuvintelor cheie pentru URL a programului WFilter.

b) Utilizati cuvinte cheie URL pentru a bloca site-uri proxy

Adaugati "proxy", "unblock" in grupul Proxies din fila IT. Pentru a adauga cuvinte in grup, faceti click pe iconita din dreapta cuvantului "Proxies".

Bifati proxy in sectiunea cuvintelor cheie 

Adaugati cuvinte cheie pentru monitorizare

c) Utilizati regulile de access la Internet pentru a bloca siteurile proxy

Alegand "Deny" pentru categoria Proxies, toate siteurile web din aceasta categorie vor fi blocate. WFilter detine o baza de date implicita cu cele mai utilizate siteuri proxy.

Aplicati blocarea prin proxy

Go to top