Internetul poate fi un beneficiu pentru firma, atata timp cat este folosit corespunzator. Din pacate, de multe ori, Internetul este abuzat de catre angajati si astfel devine un potential risc pentru securitatea datelor intreprinderii. Aplicatiile de genul P2P si IPTV pot consuma o parte importanta a resurselor de Internet a firmei. Monitorizarea activitatii pe Internet a angajatilor si a utilizarii lungimii de banda este importanta pentru eficientizarea muncii la birou.

Monitorizati utilizarea Internetului

Nu puteti monitoriza utilizarea Internetului de catre alte calculatoare din cadrul retelei, decat daca aveti acces la traficul lor. Puteti monitoriza traficul altor calculatoare in doua metode:
1. Configurati un port mirror in switch
2. Efectuati monitorizarea in calea de acces sau in proxy

Daca aveti deja in functiune un computer ca si cale de acces sau server proxy, tot ce trebuie sa faceti este sa instalati WFilter in cadrul serverului pentru a realiza monitorizarea. De vreme ce multe retele utilizeaza un router ca si cale de acces, utilizarea unui port cu switch mirroring este o alegere buna. Port mirroring permite configurarea unui port in cadrul switch-ului pentru a primi pachete de date ale altor porturi. Crearea unui port mirror nu modifica topologia retelei si nici viteza ei. Un hub de transmisie va poate ajuta sa monitorizati reteaua, dar acestea pot lucra doar in formatul 10M biti si nu sunt foarte stabile. Astfel recomandarea este de a evita aceasta metoda pentru monitorizare.

Monitorizati conexiunea la Internet

Odata ce ati configurat portul span, puteti monitoriza usor reteaua cu ajutorul software-urilor pentru monitorizarea activitatii pe Internet.

Monitorizati conexiunile la Internet a tuturor calculatoarelor

Cu ajutorul "active connections" din WFilter puteti avea o imagine de ansamblu a tuturor conexiunilor din retea.

Monitorizati conexiunile la Internet a calculatoarelor

Monitorizati conexiunile la Internet ale unui calculator

Daca doriti puteti opri conexiunile unui anumit calculator, apasand "kill" ca si in exemplul de mai jos.

Monitorizati activitatea individuala a calculatoarelor

Monitorizati activitatea pe Internet

In cadrul "online computers", apasati pe numerele de sub fiecare eticheta pentru a avea acces la rapoarte detaliate.

Rapoarte detaliate de monitorizare

Istoricul navigarii (browsing history)

Raport istoric navigare

Go to top