Descarcarea fisierelor de pe Internet poate consuma din lungimea de banda a Internetului din firma, precum si expune calculatoarele diverselor amenintari din retea (virusi, spyware etc.) De cele mai multe ori, in cadrul firmelor, angajatii profita de viteza buna a Internetului si descarca programe, muzica, filme, care de multe ori sunt protejate prin drepturi de autor.
Fisierele se pot descarca de pe site-uri HTTP/FTP, din retele P2P, prin intermediul programelor de mesagerie instant.
Pentru a-si proteja integritatea si siguranta calculatoarelor si a informatiei, firmele trebuie sa implementeze o politica stricta in ceea ce priveste descarcarea datelor de pe Internet- interzicerea utilizarii retelelor P2P si permiterea descarcarii de fisiere doar acolo unde site-ul este sigur si nu sunt incalcate drepturi de autor.
WFilter de la IMFirewall, va permite sa blocati descarcarea fisierelor de pe Internet, indiferent de metoda utilizata.

1. In primul rand, puteti limita cantitatea de informatie ce poate fi descarcata de pe Internet.

Bifati casutele ca in imaginea de mai jos pentru a va proteja complet calculatorul impotriva fisierelor descarcate din Internet. Tot aici puteti mentiona ce cantitate maxima de informatii este permisa spre descarcare (in aceasta imagine sunt selectati 10M)

Blocati descarcarea de fisiere de pe Internet

2. Puteti bloca descarcarea fisierelor in functie de tipul acestora sau in functie de tipul continutului.

In acest exemplu sunt blocate toate tipurile de fisiere video.

Blocati descarcarea de fisiere in functie de continut

3. Blocati traficul P2P prin bifarea site-urilor pe care doriti sa le blocati din fila "P2P".

Blocati transferul de fisiere

4. Deoarece transferul de date prin intermediul programelor de tip Messenger este usor si rapid, multe persoane apeleaza la aceasta optiune.

Din aceasta cauza producatorii de virusi folosesc acest mediu pentru a infecta calculatoare. Cu un simplu click pe un link sau prin deschiderea unui fisier primit de la un prieten, o persoana poate deveni victima acestor amenintari. Software-ul WFilter va protejeaza de astfel de practici prin blocarea transferului de fisiere prin mesageria instant.

Go to top