ADSS OCSP Server DEMO

Verificati validitatea certificatelor digitale cu OCSP Server

Ascertia ofera un serviciu OCSP conform cu RFC 6960 pentru diferite autoritati de certificare. Puteti utiliza propriile aplicatii client OCSP conforme cu RFC 6960 in locul acestui serviciu (vezi nota de pe site). Alternativ puteti realiza o validare simpla manula a certificatului folosind formularul web din site. 

Ascertia Docs DEMO

Testati Ascertia Docs

Incarcati, semnati electronic, partajati si lucrati cu orice documente. 

ADSS Server DEMO

Semnati digital fisiere PDF, XML sau orice alt tip de fisier cu chei pastrate pe server

Versiune DEMO ADSS Server  
 

 

ADSS TSA Server DEMO

Aplicati o marca de timp digitala [RFC 3161] pe orice fisier

Selectati documentul PDF oferit pentru test sau selectati un nou document si apoi aplicati marca temporala prin selectarea butonului  "Request Timestamp". >>

ADSS SCVP Server DEMO

 

Testati aici gratuit versiunea DEMO a lui ADSS SCVP Server. >>

ADSS Archive Server DEMO

Arhivati securizat un document electronic. Click aici pentru detalii. >>

PDF Sign&Seal DEMO

Formular solicitare versiune de test gratuita PDF Sign&Seal

Resurse

PDF Sign&Seal - prezentare pe scurt 

ADSS Server - manual de utilizare 

Ascertia Docs - manual de utilizare 

Informatii utile despre semnarea electronica a documentelor

TERMENI DE SPECIALITATE:
Pentru a intelege modul in care functioneaza sistemul de lucru cu documente electronice gasiti mai jos cele mai importante aspecte care tin de acest domeniu:

Ce este semnatura electronica?
Semnatura electronica reprezinta un set de informatii personale ale semnatarului transmise in format electronic. Semnatura electronica este aplicata pe documentul semnat electronic, numai in prezenta certificatul digital si atesta faptul ca titularul documentului este si semnatarul documentului. Semnatura electronica contine informatii despre data semnarii si dovedeste faptul ca documentul nu a fost modificat dupa momentul semnarii.

De ce semnatura electronica?
Din motive de securitate, instutiile de stat (ANAF, CNAS) si sistemul SEAP de licitatii electronice solicita ca documentele transmise de catre persoanele fizice si juridice sa fie semnate electronic.

Ce valoare are semnatura electronica?
Semnatura electronica are aceeasi valoare pentru documentele electronice ca si semnatura olografa pentru documentele fizice pe care se regaseste.

Cine poate utiliza semnatura electronica?
Orice persoana fizica sau juridica poate utiliza o semnatura electronica pentru a transmite documentele in format electronic fiind asigurata ca documentele vor putea fi deschise, contra-semnate sau utilizate numai de catre destinatarii specificati.

Atentie: semnatura electronica NU poate fi aplicata pe documentele semnate in lipsa unui certificat digital.

Ce este un certificat digital?
Un certificat digital reprezinta un sir de caractere asociat unei persoane sau institutii pentru care a fost emis si care este transmis intr-un fisier. Conform Legii Semnaturii Electronice certificatul digital reprezinta “o colectie de date in forma electronica ce atesta legatura dintre datele de verificare a semnaturii electronice si o persoana, confirmand identitatea acelei persoane”.


Ce este un certificat digital calificat?
In conformitate cu Legea semnaturii electronice un certificat digital este calificat daca acesta contine toate mentiunile conform articolului 18 al Legii semnaturii electronice si este emis de catre un furnizor autorizat de servicii de certificare din Romania.
Pentru mai multe detalii, consultati AICI continutul legii semnaturii electronice (Art 18 si 20).

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla