ADSS Server in comparatie cu toolkituri PDF

Expertii in solutii de credibilizare sunt rugati de multe ori sa explice beneficiile pe care le ofera ADSS Server pentru o companie in comparatie cu utilizarea unor toolkituri mai ieftine pentru programarea PDF. Raspunsul se refera la tot ceea ce inseamna oferirea gestiunii si securitatii eficiente, precum si eliminarea modificarilor din aplicatii. Practicile eficiente de securitate solicita sa existe o repartitie rezonabila a responsabilitatilor. ADSS Server ofera acest lucru cel mai inalt nivel de servicii de creare a semnaturilor si verificare. Serverul suporta una sau mai multe aplicatii. Fiecare solicitare este autentificata pentru a verifica daca aplicatia clientului este inregistrata si se poate permite accesul la profilul solicitat de semnare si verificare.

Profiluri de semnare si verificare 

Profilurile sunt create in ADSS Server astfel incat aplicatiile sa poata utiliza apeluri de nivel inalt ca de exemplu “sign this PDF using the invoice signature profile” (semnati acest PDF utilizand profilul de semnare pentru facturi). Profilul defineste toate detaliile urmatoare:

  • daca sa aplice o semnatura simpla sau o semnatura certificata (sigilata)
  • daca sa semneze cu o semnatura vizibila sau invizibila
  • daca semnatura e vizibila, atunci unde se va semna pe pagina si pe care dintre pagini
  • care este logo-ul optional al firmei si imaginea cu semnatura de mana care trebuie aplicate
  • care font trebuie utilizat si daca acesta trebuie incorporat conform cu PDA/A
  • care tip de semnatura trebuie aplicat: semnatura de baza, semnatura pe termen lung cu marca de timp
  • care chei de semnare/certificate si care furnizori de servicii CRL/OCSP/TSA trebuie utilizati
  • daca trebuie utilizat un smartcard sau un HSM (Pin-urile/Parolele sunt gestionate securizat)
  • care politici optionale de certificate/de semnatura trebuie executate

Gestiune sigura

Toolkiturile nu ofera gestiunea securitatii – aplicatia trebuie sa preia intreaga responsabilitate.

ADSS Server solicita ca fiecare operator sa se autentifice. Odata ce autentificarea este realizata cu succes, rolul lor este definit. Evenimentul de logare este inregistrat la fel ca si orice actiune care pe care o realizeaza ulterior. Se ofera o interfata simpla, intuitiva, bazata pe browser web. Daca operatorii sunt autorizati sa defineasca sau sa modifice politicile, atunci ei pot sa activeze sau sa dezactiveze capacitatea de a permite aplicatiilor client sa ofere solicitari in plus pentru definirea politicii, de exemplu selectarea semnaturilor vizibile sau invizibile. Operatorii pot sa defineasca si locatia precisa a campului de semnatura prin deschiderea documentului PDF cu o unealta de design interactiva.

Operatorii ADSS controleaza cheile de semnatura/certificatele, atribuirea lor conform cu politicile de semnare, tipul lor (software sau hardware), certificarea initiala si reinnoirea subsecventa, gestiunea testarii si productiei de chei si certificate. Operatorii pot vizualiza solicitarile aplicatiei si raspunsurile lui ADSS Server si ii pot ajuta pe dezvoltatori sa inteleaga de ce solicitarile de semnare pot esua. De exemplu pot aparea urmatoarele situatii: operatorii nu au fost autentificati, au solicitat accesul pentru o cheie/un certificat HR in locul unui certificat/unei chei de semnare a facturilor fiscale, sau poate ca documentul este deja semnat si sigilat.

Orice problema poate fi detectata cu marcile de timp back end sau pot fi trimise alerte prin email sau SMS catre operatori in ceea ce priveste disponibilitatea serviciului. Toate solicitarile si raspunsurile sunt stocate in jurnale de tranzactie securizate. Operatorii pot decide daca trebuie pastrate in aceste jurnale toate copiile documentelor semnate. Se ofera optiunea de auto-arhivare. Daca apare vreo problema in timpul testarii sau al productiei, pot fi activate jurnale detaliate de urmarire a functionarii si ele pot fi transmise catre Ascertia pentru analiza. Aceste jurnale au fost create astfel incat sa contina operatiunile detaliate corecte si incorecte ale serverului si nu datele sensibile. Acest aspect permite suport global rapid, astfel incat partenerii, clientii si furnizorii de servicii vor fi multumiti.

In concluzie, ADSS Server ofera o solutie completa pentru gestiunea eficienta a securitatii documentelor. Serverul elimina modificarile care ar trebui realizate in aplicatii, simplifica dezvoltarea, operatiunile si auditul. Toolkiturile simple nu ofera gestiunea securitatii, iar dezvoltatorul este responsabil pentru gestiunea tuturor aspectelor de securitate.

Despre noi

Suntem prezenti pe piata in domeniul securitatii informatice din anul 1994.

Distribuim in Romania solutii de securitate dezvoltate in domeniu de catre lideri de piata.

Oferim servicii de asistenta in domeniu.

Contact

Ro Interactive Technologies S.R.L.
Str. Aurel Suciu nr. 63 ap. 1
400440 Cluj-Napoca
Tel: 0040-264-418929; 0040-744-799248
Fax: 0040-264-418929
Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla