Erori in SIUI eCARD

Ultima versiune a driver-ului pentru cititoarele ACR este 4.1.0.0. Aceasta versiune este o imbunatatire minora a versiunii 4.0.0.6 si nu influenteaza utilizarea cititoarelor de carduri ACR83 si ACR39

Atat versiunea 4.0.0.6, cat si versiunea 4.1.0.0 functioneaza corespunzator pe toate sistemele de operare Windows. Inainte de a raporta o eroare, verificati daca cititorul lucreaza una dintre aceste versiuni si in caz contrar, actualizati driverul.

IMPORTANT pentru utilizatorii de Windows 7!

Daca aveti activat Windows Update, este posibil ca sistemul de operare sa descarce un driver actualizat, cu numar incepand cu 4.1.0.0

In cazul in care lucrati cu Windows 7, din cauza unei modificari operate de catre Microsoft in modul de certificare a driverelor, e posibil ca driverul instalat prin Windows 7 Update sa fie raportat ca eronat. Solutiile sunt urmatoarele:

- instalati Microsoft Windows Security Patch KB3033929 pentru Windows 7. Detaliile pot fi gasite [aici]

Descarcati patch-ul aferent versiunii de sistem de operare pe care o detineti:

•   32-bit        x86 - https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=46078

•   64-bit        x64 - https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=46148

dupa instalarea patch-ului de la Microsoft, puteti lasa sistemul de operare sa instaleze versiunea de driver cu numarul 4.1.0.0

In cazul in care este dificil sa instalati patch-ul, puteti utiliza driverul 4.0.0.6, pe care il gasiti mai jos. Daca utilizati driverul 4.0.0.6, pentru a evita actualizarea automata de catre sistem a driverului, dezactivati instalarea automata a driverelor prin Windows Update si procedati dupa cum urmeaza: deschideti Control Panel, deschideti Device and Printers, click dreapta si alegeti din tabel Device installation settings. Marcati "No, let me to choose what to do" si alegeti dupa caz "Install driver softwarefrom Windows Update if it is not found on my computer" sau "Never install driver from Windows Update".

Driverul 4.0.0.6 poate fi descarcat de la:

Descarcare driver 32-bit 

Descarcare driver 64-bit

Driver cititor ACR 83 si driver cititor ACR 39 nu difera. Indiferent de modelul de cititor ACR achizitionat, driverul poate fi descarcat din link-urile de mai sus.

ERORI LA UTILIZAREA SIUI cu eCARD

Lista de erori in sistemul SIUI, legate de utilizarea cardului de sanatate, poate fi vizualizata, descarcand documentul aflat la  Specificatii eCard, la pagina 24.

In cazul in care sistemul SIUI vede conectarea cititorului (in partea din dreapta jos a ecranului SIUI), acesta este functional si poate fi utilizat. In cazul aparitiei unei erori la operarea cardului, trebuie sa va adresati suportului tehnic de la SIUI. 

In cazul in care sistemul SIUI nu vede conectarea cititorului, trebuie sa verificati daca acesta este instalat corect in sistemul de calcul, conform instructiunilor de instalare. In cazul in care  este instalat corect si nu este vazut de SIUI, puteti sa apelati serviciul nostru de suport (suport @ intech. ro)

1. Pe ecranul cititorului nu scrie nimic dupa retragerea cardului

La introducerea cititorului in portul USB, pe ecranul acestuia este afisat 'ACR 83' (numai la driver 4.0.0.6)

Dupa introducerea cardului, dupa ce va este solicitat PIN-ul, la retragerea cardului din cititor pe ecan nu se mai afiseaza nimic. Cititorul este in continuare functional si puteti lucra in continuare cu cardurile. SIUI nu trimite nimic catre cititor la retragerea cardului si ca urmare ecranul ramane gol. Ca sa scrie din nou 'ACR 83' pe ecran, trebuie sa reinitializati cititorul prin scoaterea si introducerea din si in portul USB. 

2. SIUI nu vede introducerea cardului in cititor.

SIUI sesizeaza introducerea cititorului in portul USB (mesaj dreapta jos), dar la introducerea cardului nu reactioneaza, chiar daca anterior ati activat un card. Problema se poate datora faptului ca lucrati cu un hub USB (multiplicator de porturi USB) care nu face fata la toate dispozitivele conectate la el. Conectati cititorul direct la portul USB al calculatorului sau utilizati un hub USB cu alimentator.

3. Nu reusiti sa instalati cititorul in Windows si primiti o atentionare in Device Manager (semnul exclamarii pe fond galben)

E posibil ca unul din dispozitivele USB conectate la calculator (de obicei dispozitive USB 1.0 vechi) sa intre in conflict cu cititorul. Scoateti dispozitivele conectate in porturile USB si verificati daca problema persista. Daca problema se remediaza, conectati pe rand dispozitivele USB si observati care dintre acestea intra in conflict cu cititorul. Conectati dispozitivul in cauza la alt port USB si nu in acelasi HUB cu cititorul.

Raspunsuri la intrebari frecvente, gasiti aici>>