Erori in SIUI eCARD

ERORI LA UTILIZAREA SIUI cu eCARD

Lista de erori in sistemul SIUI, legate de utilizarea cardului de sanatate, poate fi vizualizata, descarcand documentul aflat la Specificatii eCard, la pagina 24.

In cazul in care sistemul SIUI vede conectarea cititorului (in partea din dreapta jos a ecranului SIUI), acesta este functional si poate fi utilizat. In cazul aparitiei unei erori la operarea cardului, trebuie sa va adresati suportului tehnic de la SIUI. 

In cazul in care sistemul SIUI nu vede conectarea cititorului, trebuie sa verificati daca acesta este instalat corect in sistemul de calcul, conform instructiunilor de instalare. In cazul in care  este instalat corect si nu este vazut de SIUI, puteti sa apelati serviciul nostru de suport (suport @ intech. ro)

1. Pe ecranul cititorului nu scrie nimic dupa retragerea cardului

La introducerea cititorului in portul USB, pe ecranul acestuia este afisat 'ACR 83' (numai la driver 4.0.0.6)

Dupa introducerea cardului, dupa ce va este solicitat PIN-ul, la retragerea cardului din cititor pe ecan nu se mai afiseaza nimic. Cititorul este in continuare functional si puteti lucra in continuare cu cardurile. SIUI nu trimite nimic catre cititor la retragerea cardului si ca urmare ecranul ramane gol. Ca sa scrie din nou 'ACR 83' pe ecran, trebuie sa reinitializati cititorul prin scoaterea si introducerea din si in portul USB. 

2. SIUI nu vede introducerea cardului in cititor.

SIUI sesizeaza introducerea cititorului in portul USB (mesaj dreapta jos), dar la introducerea cardului nu reactioneaza, chiar daca anterior ati activat un card. Problema se poate datora faptului ca lucrati cu un hub USB (multiplicator de porturi USB) care nu face fata la toate dispozitivele conectate la el. Conectati cititorul direct la portul USB al calculatorului sau utilizati un hub USB cu alimentator.

3. Nu reusiti sa instalati cititorul in Windows si primiti o atentionare in Device Manager (semnul exclamarii pe fond galben)

E posibil ca unul din dispozitivele USB conectate la calculator (de obicei dispozitive USB 1.0 vechi) sa intre in conflict cu cititorul. Scoateti dispozitivele conectate in porturile USB si verificati daca problema persista. Daca problema se remediaza, conectati pe rand dispozitivele USB si observati care dintre acestea intra in conflict cu cititorul. Conectati dispozitivul in cauza la alt port USB si nu in acelasi HUB cu cititorul.