testare-cititoare

Unelte de verificare cititoare carduri sanatate

Uneltele de verificare a instalarii corecte a cititoarelor de carduri, va ajuta atunci cand aveti probleme la autentificarea in sistem si puteti vedea daca cauza acestor probleme este cititorul sau sistemul cu care lucrati. Uneltele va ajuta sa verificati daca instalarea cititorului este corespunzatoare.

1) QuickView - utilitar care verifica daca cititorul de carduri a fost instalat corespunzator (valabil pentru ACR83 si ACR38/39).

Instructiuni:

- descarcati utilitarul de [aici]

- creati un folder si dezarhivati fisierul in folder

- lansati QuickView.exe si apoi apasati butonul 'Initialize', aflat in partea din dreapta a panoului.

- in coloana din stanga puteti verifica cititoarele instalate in sistem: cititoare ACS (ACS Proprietary Readers) si cititoarele PC/SC (PC/SC Readers) instalate si conectate.

- introduceti cititorul in portul USB (daca acesta nu era deja introdus in port)

- apasati butonul 'Reset' si apoi butonul 'Initialize'

- extindeti 'PC/SC Readers' si apoi extindeti 'Connected', cautati in coloana cititorul pe care il verificati si faceti click pe acesta

- in panoul din dreapta vor fi afisate caracteristicile acestuia si in ultimul rand vi se va raporta prezenta sau absenta cardului din reader

- daca nu aveti card in reader, introduceti un card si repetati pasii de mai sus: Reset -> Initialize -> ...

- in panoul din dreapta, pe ultimul rand veti gasi: 'Card is detected on reader'

Testul poate fi efectuat cu orice card pe care il aveti la dispozitie. In cazul in care cititorul vede cardul, problemele pot sa fie datorate programului cu care va conectati in sistemul cardului de sanatate. In acest caz, va rugam sa luati legatura cu producatorul programului prin care va conectati in sistemul cardului de sanatate.

2) ACR83Tool - utilitar cu care puteti testa functionarea ecranului si a tastaturii

- descarcati utilitarul de [aici]

- este recomandat sa fie utilizat sub Windows XP

- pentru testare urmati succesiunea de comenzi:
Reader Command
New Connection
bifati Advanced si Direct
Do you want to continue? YES
Selectati optiunea de test pe care o doriti. Pentru testarea functionalitatii tastelor, urmati succesiunea: Read Keys; Pin Max Length: 04; Read; OK si apasati tastele. 

3) PCSC Diag2 - utilitar pentru verificarea citirii cardului de catre cititor.

- descarcati utilitarul de [aici]

- instalati utilitarul, conectati cititorul la portul USB si apoi introduceti cardul in cititor. La fiecare introducere a cardului in cititor, pe ecran va fi sirul de caractere ATR specific fiecarui card. Afisara ATR arata ca cititorul este functional. Testul poate fi efectuat cu orice card si nu afecteaza informatia de pe card.

Solicitati mai multe informatii >>